Nok nogle af de bedste burgerboller man kan bage. De smager rigtig godt, de har fylde og er slet ikke ”hjemmebagte” som jeg synes at andre opskrifter på burgerboller kan være.
Der er dog nogle ulemper ved dem. Man kan sjældent spise mere end én burger og når man først har spist en burger med disse boller, så er det en tam fornemmelse at købe en pose med 6 stk i det lokale supermarked. Så er i advaret.
Disse boller er lavet som grove burgerboller, som et alternativ til de hvide burgerboller. Sådan en opskrift finder du her.
Der bliver 7-8 stykker ud af denne opskrift, men da de er ret gode, kan man med fordel lave dobbelt portion.
Denne opskrift er lavet på røremaskine.
Opskriften
- 3 dl lunkent vand
- 15 g gær
- 350 g fuldkorns hvedemel
- 200 g hvedemel
- 40 g sukker
- 10 g salt
- 40 g blødt smør
Som altid når jeg bager, så er der ikke noget som er hurtigt her, så det tager 3-3,5 time at lave disse boller. Det meste af tiden er hævning, men de bliver også gode.
Man kan også bruge andre grove melsorter som ølandshvede i stedet.
Fremgangsmåden
- Bland vand og gær og hæld det i en røremaskine
- Tilsæt hvedemel, sukker og salt
- Ælt det sammen i 4-5 minutter
- Tilsæt det bløde smør, skær det ud i mindre stykker og tilsæt lidt efter lidt
- Ælt dejen smidig i yderligere 3-4 minutter
- Lad dejen hvile i 1 time med et klæde over
Dejen ender med at blive glat og blank når den er rørt færdig.
Når dejen har hvilet, hældes den ud på et let meldrysset bord.
- Fold dejen 3-4 gange, så den strammes op. Husk at børste melet væk så der ikke foldes mel ind i dejen
- Form dejen til en lidt tyk pølse og skær 7-8 boller ud af den
- Stram hver enkelt bolle op og sæt 5 ad gangen på en bageplade med papir
- Læg et andet stykke bagepapir over bollerne og brug en bageplade til at mase dem flade
- Fjern bagepapiret og dæk dem til så de kan hæve yderligere 2 timer
- Pensl dem med æg og drys evt med sesamfrø
- Bag dem i ovnen på 210 grader i 12 minutter
- Køl af på en rist
Det med at mase bollerne flade er ret væsentligt og de skal mases meget flade, da de ellers hæver for meget op som en alm bolle. Dem som er bagt her fik hævet lidt for længe, så de er lige høje nok, men stadig gode.
Hvis man ikke lige ligger inde med flere bageplader, så læg papiret på bordet og mas dem flade der.
Billederne her er af to portioner boller, hvor den ene portion er på alm hvedemel.
Hvis du har gode ideer til burgerboller, så skriv dem gerne på min facebookside.