Her er en glutenfri boller der er god til mad eller en eftermiddagssnack, da den er med fetaost og krydderurter.
Glutenfri brød kan ofte være kedelig, både i smag og i konsistens, men disse boller er både velsmagende og ligner rigtigt brød.
Der er brugt friske krydderurter til dette brød, men tørrede kan også bruges. Da der bruges fetaost som kan være mere eller mindre tør, så kan det være nødvendigt at tilsætte mere tørstof til dejen for at den kan suge væden.
Der bliver 4-6 boller ud af denne opskrift og den kan laves i en skål med en håndpisker.
Dej:
- 5 æg
- 100 g fetaost
- 2,5 dl mandelmel
- 50 g hørfrø
- 2 spks kokosmel
- 2 spks tørret oregano, eller en håndfuld friske krydderurter
- 1 spks tørret timian
- 1,5 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
- Pisk æggene i 2-3 minutter med håndmikseren til de er luftige
- Mas fetaosten med en gaffel, men ikke til mos og bland det med æggene
- Bland alle andre ingredienser sammen i en skål
- Rør det hele sammen med en ske eller hånden
- Lad blandingen stå i 10-15 min og sætte sig
- Tænd ovnen på 190 grader
- Form bollerne med fugtige hænder, eller kom dejen i en form
- Bag bollerne i 20 min
Dejen kan godt være meget lind, det kommer mest an på hvor fugtig fetaosten er og hvor store æg der er brugt. Dejen sætter sig også lidt mens den står og hviler, så man må vurdere hvor meget ekstra tørstof der skal i. Man kan også vente med bagepulveret og lade dejen stå og sætte sig lidt længere og dermed vurdere om den er god nok og så tilsætte bagepulveret til sidst.
Man kan også som jeg bruge en form til at bage boller og så kan dejen være lidt mere lind, men ellers bør man kunne forme bollerne med hænderne og sætte dem på en bageplade.
Skriv gerne kommentarer til denne opskrift på min facebook side.